A készülékről



A DEKA Minisilk készülék rövid bemutatása

Kozmetikánkban az orvosi készülékeket gyártó DEKA cég csúcstechnológiához sorolható Minisilk készülékével végezzük kezeléseinket.

Pulzáló fény a kozmetikában

Új generációt képviselnek a fotoepilációs eszközök között a Pulzáló Fénnyel működő készülékek, melyek szélesebb fényspektrumot bocsátanak ki, mint a lézerek. Szőrtelenítő hatásuk rendkívül jó, miközben bőrfiatalító bőrhiba-korrekciós kezelések ellátására is alkalmasak.

Az IPL technológia egy nagy energiájú fényforrás segítségével előállított pulzáló fény alkalmazását jelenti. A széles spektrumú ( 400-1400 nm hullámhosszúságú) nagy energiasűrűségű fény, a különböző típusú célstruktúrákban (hemoglobin, melanin, víz) nyelődik el. Alkalmazható a nemkívánatos szőrzet tartós csökkentésére (Photoepiláció), a bőr kontúregyenetlenségeinek, a hegeknek és a felületes vagy mélyebb ráncok mérséklésére (Photorefreshing, Photojuvenáció), valamint egyes gyulladásos folyamatok kezelésére.

A bőr felületéhez érkező fény az erekben és a szőrtüszőkben hőenergiává alakul, így a tágult erek károsodása révén enyhül a rozácea, az anagén fázisban lévő pigmentált szőrtüszők felmelegítésével pedig csökken a kóros szőrnövekedés.

A hullámhossz jelentősége

A szőrtelenítés szempontjából – a bőr élettanát tekintve – a legfontosabb szempont az, hogy a szőrszálban lévő melanin milyen mértékben képes az egyes fénytartományokat elnyelni. A melanin fényelnyelési tulajdonságait leíró görbéből megállapítható, hogy a szőrtelenítés szempontjából az 1000nm feletti fénynek nincs haszna, hiszen az már alig mutat elnyelődést a melaninban. A szőrtelenítésben ma legelterjedtebb két lézertípus is 1000nm-nél alacsonyabb hullámhosszon működik: az alexandrit lézer 755, a diódalézer 810nm-en.

A kezelések esetleges szövődményei szempontjából azonban lényeges szerepe van az 1000nm feletti hullámhossznak: a vízben igen jó elnyelődést mutat, azért a bőr felforrósodását okozhatja. Ha célként a hatékonyságot és a biztonságot tűzzük ki, lényeges lenne az 1000nm feletti fénytartomány kiszűrése

Aktív fényszűrő rendszer

Az utóbbi időben elterjedtek olyan fényforrások, amelyekben valamilyen módszerrel a bőr felforrósodásáért, így az esetleges égési sérülésekért felelős infravörös fénytartományt kiszűrik. Igen ötletes módszer a kezelőfejben elhelyezett aktív filter, egy vékony vízréteg: ilyenkor a fényforrás előtt a zárt kezelőfejben vizet keringetnek, mely a kibocsátott fényből kiszűri azokat a hullámhosszakat, melyek a vízben jól nyelődnek el. A felmelegedett hűtővizet a készülék ventillátorok segítségével visszahűti, majd újra a kezelőfejbe juttatja.

A módszer zsenialitása abban rejlik, hogy a fényforrás előtt elvezetett hűtővíz már „leköti” a felmelegedést okozó infravörös sugarakat, így azok „hatástalanná válnak”, mielőtt a bőr víztartalmán keresztülhaladnának.

A photoepiláció és az impulzushossz

Az eljárás a bőr és a szőrtüszők hőelvezetési képességének különbségén alapszik. Míg a szőrtüszők lassabban, kb 40-100 msec (ezredmásodperc) tudnak lehűlni, addig a hám gyorsabban, 3-10 msec alatt adja le környezetének a felvett hőt. Egy fényimpulzus után a hám tehát gyorsabban hűl vissza eredeti hőmérsékletére, miközben a szőrtüsző ugyanennyi idő alatt csak részben képes hőt leadni.

A vékonyabb szőrszál rövidebb idő alatt képes felmelegedni (10 msec), míg a vastagnak ehhez hosszabb idő szükséges (40 msec). Ezért lehet a minisilk készüléken 3 féle impulzushosszból választani: vékony szőrzet esetén 10msec („Short” program), közepes szőrzetre 20msec („Medium” program), vastag szőrzetre 40msec behatási idő választható („Long” program).

Többszörös pulzus

A legújabb „Multi-Pulse” technológia a szőrtüszők hatékony elpusztítását teszi lehetővé. A Multi-Pulse rendszer révén a kezelés során a fény rövid idő alatt automatikusan többször villan fel, így a szőrtüszők tartós, lépésről lépésre történő felmelegítését teszi lehetővé. Tekintettel a hám gyorsabb visszahűlésére, a bőrfelület minden villanás után visszahűl, míg a szőrtüsző egyre magasabb hőmérsékletű lesz.

Az eredmény tehát egyre forróbb szőrtüsző a hám megkímélése mellett, tehát: hatékony epiláció, hegképződés és kellemetlenségek nélkül.

Egyenletes fényleadás a felületen

Egy másik technikai újításnak, a szabadalmaztatott „U-Shape” technológiának köszönhetően az „U” alakban hajlított fényforrás közvetlenül a kezelőfej kontaktfelülete felett helyezkedik el, így a fény jelentős energiaveszteség és oldalirányú szóródás nélkül jut a bőrfelszínre.

Az „U-Shape” fényforrás kis helyigényű, a kezelőfej könnyen mozgatható, miközben a fényenergia kihasználása tökéletes.

Nagy kezelőfelület

A Minisilk készülék egyetlen villanással 8,3cm²-nyi felületet képes kezelni.

A DEKA Minisilk Készülékünk előnyei a hagyományos IPL (Intenzív Pulzáló Fény technológa) gépekkel szemben:

  • A MINISILK készülékben vízhűtés van, amit nem lehet levegő hűtéssel vagy ventillátorokkal helyettesíteni, hiszen a kezelőfejben keringő víz célja, hogy az izzó előtt elvezetve, elnyeli a kezelőfej által kibocsátott fény azon részét, amely a bőrben levő vízben nyelődne el, s annak felforrósodását eredményezné. Tehát a kezelőfejben keringő víz szűri a fényt, s nem az izzó által kibocsátott teljes fénytartomány (400-1200 nanométerig), hanem egy szűrt, BIZTONSÁGOSABB FÉNYTARTOMÁNY (550-950 nm) hagyja el a kezelőfejet. Ez azért fontos, mert széles fénytartománnyal könnyebben megég a bőr.

  • A MINISILK gépnél lehetőség van arra, hogy a kezelőfej által kibocsátott fény teljesítményét mérjük A KÉSZÜLÉK HÁTOLDALÁN LEVÕ TESZTABLAKBAN, S KALIBRÁLJUK A TELJESÍTMÉNYT. Ez azért fontos, mert a készülékek előlapján csak a kívánt teljesítményt tudjuk beállítani, de a valós, leadott villanás teljesítményéről nincs információ. A kezelés eredményessége szempontjából pedig ALAPVETÕEN FONTOS, HOGY TISZTÁBAN LEGYÜNK VELE, HAT-E A KÉSZÜLÉK! A kalibráló ablak csak komolyabb és jóval drágább lézereknél van meg, a KONKURENS GÉPEKNÉL EZ HIÁNYZIK.

  • A MINISILK kezelőfejének NAGY A FELÜLETE, így gyorsabb vele a kezelés. Egyetlen villantással csaknem 9 cm2 felületet tudunk kezelni.

  • A MINISILK kezelőfejének egyenletes a fényleadása, hiszen az EGYEDÜLÁLLÓ U-alakú izzó garantálja a teljes felületen történő egyenletes energiaeloszlást.

  • Kezelhető vele minden probléma, amire IPL készülék használható (szőrtelenítés, bőrfiatalítás, akne, rozácea stb).

  • A MultiPulse rendszernek köszönhetően különösen kíméletesen, több lépcsőben viszi a fényt a bőrbe, így nem forrósítja fel a bőrt, csak a szőrtüszőt.

  • A gép gyakorlati használatával kapcsolatos útmutató, a kezelőszemélyzet kiképzése is bőrgyógyászok vezetésével folyik. Továbbá folyamatos orvosi konzultációs lehetőséget biztosítanak a gép kezelőinek.

Share Button

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Cím:
Bársonybőr Szépségszalon
DIÓSD ÜZLETHÁZ,
2049 Diósd Kőbányai út 5 / b.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-Péntekig: 7.00-21.00
Szombat: 7.00-14.00
Vasárnap és Ünnepnap: Zárva

E-mail:
info@barsonybor.hu

Bejelentkezés:

Fodrászat
Beke János Norbert: 06 30 737 05 93

Kozmetika
Kárpáti Katalin: 06 20 235 95 81
Juhász Marina: 06 70 676 18 88

Kéz- és lábápolás
Mihalek Ágnes: 06 30 955 50 74
Gál Adrienn: 06 20 314 05 50

Masszázs
Pálfai Magdi masszőr: 06 30 253 6973