Az alkalmazásrólIntsen búcsút végleg nemkívánatos szőrszálainak, apróbb bőrhibáinak!

Alkalmazási lehetőségek:

• Photoepiláció (végleges szőrtelenítés)

Látványos eredmény már az első kezelés után. Mivel kizárólag csak az anagén* fázisban lévő szőrszálak távolíthatók el véglegesen, ezért egyéntől és testtájéktól függően a kezelés ismétlésével a teljes szőrzet átlagosan 4-6 ismétléssel távolítható el.

Testrész

Anagén fázisban lévõ szõrszálak aránya

Karok

20%

Bikini

30%

Bajusz, szakáll

70%

Láb, lábszár

20%

Hónalj

30%

Arc

50-70%

Mellkas

30%

Szemöldök

10%

Fejbőr

85%

Fül

15%

Richard-Merhang féle táblázat

 

Testrész

Kezelések száma

Kezelések gyakorisága

Ajak

2-4

4 hét

Arc

4-6

4-6 hét

Bikinivonal

4-5

4-6 hét

Kar

4-5

4-6 hét

Hát

4-6

4-6 hét

Láb

6-8

6-8 hét

Hónalj

4-5

4-6 hét

Szükséges kezelésszám egy átlagos felnőtt ember esetén

• Photorefreshing (Arcfiatalítás)

A Minisilk készülék pulzáló fény bocsát ki, melynek bőrfiatalító hatása igen hatékony és összetett: kedvezően hat a bőr színbeli eltéréseinek csökkentésére és kötőszöveti szerkezetének stimulálására. A bőrben hővé alakuló széles spektrumú fény a melanin mellett a hemoglobinban is elnyelődik, így sikeresen alkalmazható az ér eredetű elváltozások kozmetikai kezelésére. A terápia következtében a felszínhez közeli kisebb erek keresztmetszete csökken, melyek további kezelés hatására elzáródnak és felszívódnak. A rozáceát kísérő bőrvörösség, valamint a kisebb hajszálerek tünetei látványosan csökkennek.

A pulzáló fény továbbá javítja az idősödő bőrön felfedezhető melaninban gazdag pigmentfoltok és az egészséges bőr színe közötti kontúregyenetlenségeket, normalizálva a melaninszintézist és látványosan javítva a bőr esztétikai megjelenését. A bőrben létrejövő intenzív hőhatás serkenti a kollagénszintézist, melynek következtében fokozódik az új kollagénrostok képződése. A bőr felületén található mimikai ráncok és aknés hegek mélysége csökken, a tágult pórusok normalizálódnak.

Eredményesség: feszesebb, rugalmasabb bőr

• Alsó végtagon található kisebb hajszálér eredetű elváltozások kezelése

*Az anagén fázis meghatározása

A szőrszál növekedése a szőrtüszőben nem folyamatos, hanem több ciklusban zajlik. A szőrszál növekedési szakaszai:

I. A növekedési, vagy anagén fázis: időtartama testtájanként változó, a szőrhagyma szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz a mátrix sejteken keresztül. (Ebben a fázisban hatékony a photoepiláció.)

A melanin (pigment-bőrfesték) képződés a növekedési (anagén) szakasz jellemzője és ebben a szakaszban folyamatos a szőrszál és szőrtüsző kapcsolata. Ezért eredményes photoepilációs kezelés kizárólag az anagén szakaszban végezhető. A növekedési fázisban lévő szőrszálak száma testrészenként változó, ez egyben befolyásolja a szükséges kezelések számát is.

II. Átmeneti fázis, vagy katagén fázis: a sejtek szaporodása leáll, a tüsző sorvad és a szőrhagyma alapjáról leválva felfelé vándorol.

III. Nyugalmi, vagy telogén fázis: a szőrhagyma teljesen elszarusodik, a szőr magasan helyezkedik el a szőrcsatornában, várva a kilökődést, azaz a szőrszál kihullását.

A készülékrőlA DEKA Minisilk készülék rövid bemutatása

Kozmetikánkban az orvosi készülékeket gyártó DEKA cég csúcstechnológiához sorolható Minisilk készülékével végezzük kezeléseinket.

Pulzáló fény a kozmetikában

Új generációt képviselnek a fotoepilációs eszközök között a Pulzáló Fénnyel működő készülékek, melyek szélesebb fényspektrumot bocsátanak ki, mint a lézerek. Szőrtelenítő hatásuk rendkívül jó, miközben bőrfiatalító bőrhiba-korrekciós kezelések ellátására is alkalmasak.

Az IPL technológia egy nagy energiájú fényforrás segítségével előállított pulzáló fény alkalmazását jelenti. A széles spektrumú ( 400-1400 nm hullámhosszúságú) nagy energiasűrűségű fény, a különböző típusú célstruktúrákban (hemoglobin, melanin, víz) nyelődik el. Alkalmazható a nemkívánatos szőrzet tartós csökkentésére (Photoepiláció), a bőr kontúregyenetlenségeinek, a hegeknek és a felületes vagy mélyebb ráncok mérséklésére (Photorefreshing, Photojuvenáció), valamint egyes gyulladásos folyamatok kezelésére.

A bőr felületéhez érkező fény az erekben és a szőrtüszőkben hőenergiává alakul, így a tágult erek károsodása révén enyhül a rozácea, az anagén fázisban lévő pigmentált szőrtüszők felmelegítésével pedig csökken a kóros szőrnövekedés.

A hullámhossz jelentősége

A szőrtelenítés szempontjából – a bőr élettanát tekintve – a legfontosabb szempont az, hogy a szőrszálban lévő melanin milyen mértékben képes az egyes fénytartományokat elnyelni. A melanin fényelnyelési tulajdonságait leíró görbéből megállapítható, hogy a szőrtelenítés szempontjából az 1000nm feletti fénynek nincs haszna, hiszen az már alig mutat elnyelődést a melaninban. A szőrtelenítésben ma legelterjedtebb két lézertípus is 1000nm-nél alacsonyabb hullámhosszon működik: az alexandrit lézer 755, a diódalézer 810nm-en.

A kezelések esetleges szövődményei szempontjából azonban lényeges szerepe van az 1000nm feletti hullámhossznak: a vízben igen jó elnyelődést mutat, azért a bőr felforrósodását okozhatja. Ha célként a hatékonyságot és a biztonságot tűzzük ki, lényeges lenne az 1000nm feletti fénytartomány kiszűrése

Aktív fényszűrő rendszer

Az utóbbi időben elterjedtek olyan fényforrások, amelyekben valamilyen módszerrel a bőr felforrósodásáért, így az esetleges égési sérülésekért felelős infravörös fénytartományt kiszűrik. Igen ötletes módszer a kezelőfejben elhelyezett aktív filter, egy vékony vízréteg: ilyenkor a fényforrás előtt a zárt kezelőfejben vizet keringetnek, mely a kibocsátott fényből kiszűri azokat a hullámhosszakat, melyek a vízben jól nyelődnek el. A felmelegedett hűtővizet a készülék ventillátorok segítségével visszahűti, majd újra a kezelőfejbe juttatja.

A módszer zsenialitása abban rejlik, hogy a fényforrás előtt elvezetett hűtővíz már „leköti” a felmelegedést okozó infravörös sugarakat, így azok „hatástalanná válnak”, mielőtt a bőr víztartalmán keresztülhaladnának.

A photoepiláció és az impulzushossz

Az eljárás a bőr és a szőrtüszők hőelvezetési képességének különbségén alapszik. Míg a szőrtüszők lassabban, kb 40-100 msec (ezredmásodperc) tudnak lehűlni, addig a hám gyorsabban, 3-10 msec alatt adja le környezetének a felvett hőt. Egy fényimpulzus után a hám tehát gyorsabban hűl vissza eredeti hőmérsékletére, miközben a szőrtüsző ugyanennyi idő alatt csak részben képes hőt leadni.

A vékonyabb szőrszál rövidebb idő alatt képes felmelegedni (10 msec), míg a vastagnak ehhez hosszabb idő szükséges (40 msec). Ezért lehet a minisilk készüléken 3 féle impulzushosszból választani: vékony szőrzet esetén 10msec („Short” program), közepes szőrzetre 20msec („Medium” program), vastag szőrzetre 40msec behatási idő választható („Long” program).

Többszörös pulzus

A legújabb „Multi-Pulse” technológia a szőrtüszők hatékony elpusztítását teszi lehetővé. A Multi-Pulse rendszer révén a kezelés során a fény rövid idő alatt automatikusan többször villan fel, így a szőrtüszők tartós, lépésről lépésre történő felmelegítését teszi lehetővé. Tekintettel a hám gyorsabb visszahűlésére, a bőrfelület minden villanás után visszahűl, míg a szőrtüsző egyre magasabb hőmérsékletű lesz.

Az eredmény tehát egyre forróbb szőrtüsző a hám megkímélése mellett, tehát: hatékony epiláció, hegképződés és kellemetlenségek nélkül.

Egyenletes fényleadás a felületen

Egy másik technikai újításnak, a szabadalmaztatott „U-Shape” technológiának köszönhetően az „U” alakban hajlított fényforrás közvetlenül a kezelőfej kontaktfelülete felett helyezkedik el, így a fény jelentős energiaveszteség és oldalirányú szóródás nélkül jut a bőrfelszínre.

Az „U-Shape” fényforrás kis helyigényű, a kezelőfej könnyen mozgatható, miközben a fényenergia kihasználása tökéletes.

Nagy kezelőfelület

A Minisilk készülék egyetlen villanással 8,3cm²-nyi felületet képes kezelni.

A DEKA Minisilk Készülékünk előnyei a hagyományos IPL (Intenzív Pulzáló Fény technológa) gépekkel szemben:

 • A MINISILK készülékben vízhűtés van, amit nem lehet levegő hűtéssel vagy ventillátorokkal helyettesíteni, hiszen a kezelőfejben keringő víz célja, hogy az izzó előtt elvezetve, elnyeli a kezelőfej által kibocsátott fény azon részét, amely a bőrben levő vízben nyelődne el, s annak felforrósodását eredményezné. Tehát a kezelőfejben keringő víz szűri a fényt, s nem az izzó által kibocsátott teljes fénytartomány (400-1200 nanométerig), hanem egy szűrt, BIZTONSÁGOSABB FÉNYTARTOMÁNY (550-950 nm) hagyja el a kezelőfejet. Ez azért fontos, mert széles fénytartománnyal könnyebben megég a bőr.

 • A MINISILK gépnél lehetőség van arra, hogy a kezelőfej által kibocsátott fény teljesítményét mérjük A KÉSZÜLÉK HÁTOLDALÁN LEVÕ TESZTABLAKBAN, S KALIBRÁLJUK A TELJESÍTMÉNYT. Ez azért fontos, mert a készülékek előlapján csak a kívánt teljesítményt tudjuk beállítani, de a valós, leadott villanás teljesítményéről nincs információ. A kezelés eredményessége szempontjából pedig ALAPVETÕEN FONTOS, HOGY TISZTÁBAN LEGYÜNK VELE, HAT-E A KÉSZÜLÉK! A kalibráló ablak csak komolyabb és jóval drágább lézereknél van meg, a KONKURENS GÉPEKNÉL EZ HIÁNYZIK.

 • A MINISILK kezelőfejének NAGY A FELÜLETE, így gyorsabb vele a kezelés. Egyetlen villantással csaknem 9 cm2 felületet tudunk kezelni.

 • A MINISILK kezelőfejének egyenletes a fényleadása, hiszen az EGYEDÜLÁLLÓ U-alakú izzó garantálja a teljes felületen történő egyenletes energiaeloszlást.

 • Kezelhető vele minden probléma, amire IPL készülék használható (szőrtelenítés, bőrfiatalítás, akne, rozácea stb).

 • A MultiPulse rendszernek köszönhetően különösen kíméletesen, több lépcsőben viszi a fényt a bőrbe, így nem forrósítja fel a bőrt, csak a szőrtüszőt.

 • A gép gyakorlati használatával kapcsolatos útmutató, a kezelőszemélyzet kiképzése is bőrgyógyászok vezetésével folyik. Továbbá folyamatos orvosi konzultációs lehetőséget biztosítanak a gép kezelőinek.

A kezelésrőlTeendők a kezelést megelőzően:

 • A kezelés előtt ne használjon sminket vagy testápolót a kezelendő felületen. Ha nem volt ideje ezt eltávolítani, mindenképp informálja a kezelést végző személyt. A kezelésre kérjük max. 1mm hosszú szőrszállal érkezzen (aznap, vagy legkésőbb előző nap leborotvált felület)! A borotválás azért lényeges, mert a vastag szőrréteg elnyeli a fényt, így csökken a szőrtüsző által elnyelt fény mennyisége, ezzel a kezelés veszít a hatékonyságából. Amennyiben nem tudta megoldani a kezelés előtti borotválást, úgy azt a szalonban a kozmetikus fogja elvégezni Önnek.
 • A kezelést megelőző időszakban kérjük lehetőleg csak borotvával szőrtelenítsen, mert ez a módszer biztosítja a legtöbb ép szőrszálat, melyek kapcsolatban vannak a szőrtüszővel, hiszen csak így biztosítható, hogy az energia eljut a szőrtüszőig.
 • A kezelést megelőző 30 napban ne napozzon és semminemű olyan tevékenységet ne végezzen (pl. önbarnító, szolárium, stb…), ami a bőr barnulását eredményezi. Ha Önnek lebarnult bőre van, akkor meg kell várni, amíg az jelentősen kifakul. Ha nem így tesz, akkor nagyobb az esélye a hólyagosodásnak.
 • A kezelést megelőzően beleegyező nyilatkozat aláírása szükséges. Ezt megelőzi a kezelőszemélyzet részletes tájékoztatása az eljárásról, a bőrtípus beazonosítása és a tesztvillantás. Kérjük, alaposan olvassa át az itt írtakat, kérdéseit még kezelés előtt tegye fel a kozmetikusnak.

A kezelés menete:

 • Tesztvillantás elvégzése, mely biztosítja, hogy az energia biztonságos tartományban legyen. A tesztvillantás után 20-30 perc várakozási idő következik. Amennyiben ezt el szeretné kerülni, úgy a kezelés előtt legalább egy nappal jelenjen meg a szalonban és kérje a tesztvillantás elvégzését.
 • Személyes adatlap kitöltése, beleegyező nyilatkozat kitöltése.
 • Bőrtípus meghatározása (csak az I, II, III és IV bőrtípusok kezelhetőek!)
 • Pigmentfoltok, anyajegyek eltakarása.
 • Védőszemüveg használata mind a kezelt, mind a kezelendő személynek kötelező a kezelés teljes időtartama alatt.
 • A kezelés némileg kellemetlen lehet, de ez főleg azokon a testtájakon jellemző, ahol vékonyabb a bőr (enyhe csípő, szúrós érzés kísérheti), pl. bikinivonal, hónalj.
 • A bőrre vékony rétegben hűsítő gélt viszünk fel, majd néhány másodpercenként felvillanó pulzáló fényenergiával kezeljük az érintett területet.

 

 

Kezelés utáni teendők:

 • A kezelést követően 1-2 óra hosszan enyhe bőrpír jelentkezhet.
 • Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet, napozás utáni krémet illetve napfényvédőt.
 • Kerülje a kozmetikumok és bőrt irritáló anyagok használatát a kezelés utáni 1-2 napban!
 • Ne napozzon, szoláriumozzon és ne használjon barnító krémet a kezelést követően legalább 2-3 hétig!
 • A kezelést követő 1-3 napig ne borotválja az érintett területet!
 • Kerülje a klórt, a forró vízben való fürdést, a masszázst, és az uszoda, szauna használatát legalább 24 óráig!
 • A szőrtelenítést követően az eredményesség érdekében nem javasolt a gyantázás, epilálás és a csipesszel történő kiszedés! Ne használjon szőrtelenítő krémet és ne szőkítse az érintett területet! Kezelések között borotválja a kezelt felületet.
 • Bőrelváltozások kezelése után előfordulhat hegesedés, hólyagosodás! Ezt vizes borogatással enyhítse! A bőr elszíneződése a pigmentek bőrből való kiürülését jelenti.
 • Ha hámlani kezd a bőr, hagyjuk, hogy a kis bőrdarabkák maguktól essenek le (ne csipkedjük le)!
 • Ha a területen irritációt észlel, bánjon különös óvatossággal a smink felvitelénél, illetve eltávolításánál.
 • Egyes esetekben 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, égés, csíkosság előfordulhat.
 • A kezelést követően a természetes gyógyulás következtében a barna foltok még sötétebbek lehetnek, de 1-2 napon belül eltűnnek.

Ellenjavallatok

 • Terhesség

 • Egészségügyi rendellenességek: cukorbetegség, keringési zavarok, bőrbetegségek, rák, kemoterápia

 • Epilepszia, szívelégtelenség

 • Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat)

 • Lázas állapot idején

 • Rendellenes szőrösség, hypertrichosis

 • Nyílt sebek, sérülések helyén

 • Korábbi keloid képződés helye, hypertrópiás forradások helye

 • Aktív herpesz helyszíne

 • Lebarnulás 30 napon belül (a kezelés előtt lehetőleg 3 hétig kerülje a napozást, szoláriumozást, barnítókrémek alkalmazását).

 • Fokozott fényérzékenység (allergia), illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl. retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén.

 • Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen “A” vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.

 • Az elmúlt 21 napban gyantázott szőrzet

 • Tetoválás eltávolítás helyszíne.

 • Fehér, ősz szőrszálak esetén.

 • Bármilyen kondíció, amely a kezelő orvos véleménye szerint veszélyezteti a páciens biztonságos kezelését.

 • 18 éves kor alatt

MellékletekVégleges szőrtelenítés – IPL 

Mellékletek (ábrák, protokollok, táblázatok)

 

I. számú melléklet: A szőrnövekedési ciklus és photoepiláció

 

II. számú melléklet: A kezelés mechanizmusa 1.

 

III. számú melléklet: A kezelés mechanizmusa 2.

 

IV. számú melléklet: Fájdalomérzékenység és tesztablak

 

V. számú melléklet: A típusbeazonosításra szolgáló skála

 

VI. számú melléklet: Photoepilációs protokollok különböző típusok esetén 1.


VII. számú melléklet: Photoepilációs protokollok különböző típusok esetén 2.

 

VIII. számú melléklet: Protokollok különböző kezelési típusok esetén 1.

 

IX. számú melléklet: Protokollok különböző kezelési típusok esetén 2.

 

X. számú melléklet: Protokollok különböző kezelési típusok esetén 3.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Cím:
Bársonybőr Szépségszalon
DIÓSD ÜZLETHÁZ,
2049 Diósd Kőbányai út 5 / b.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-Péntekig: 7.00-21.00
Szombat: 7.00-14.00
Vasárnap és Ünnepnap: Zárva

E-mail:
info@barsonybor.hu

Bejelentkezés:

Fodrászat
Beke János Norbert: 06 30 737 05 93

Kozmetika
Kárpáti Katalin: 06 20 235 95 81
Juhász Marina: 06 70 676 18 88

Kéz- és lábápolás
Mihalek Ágnes: 06 30 955 50 74
Gál Adrienn: 06 20 314 05 50

Masszázs
Pálfai Magdi masszőr: 06 30 253 6973