Mihalek Ágnes kéz- és lábápolóFüleki Ágnes vagyok. 2007 óta dolgozom kéz és lábápolóként. Mindig fontosnak tartottam a megjelenést és itt nem egy divatos ruhára vagy egy drága kiegészítőre gondolok, hanem egy jó frizurára, egy szép bőrre vagy éppen az ápolt kezekre és lábakra, amelyek hozzájárulnak a jó közérzetünkhöz.

Nagyon szeretek pedikűrözni, fontosnak tartom a lábápolást nem csak esztétikai szempontból hanem egészségügyileg is (egy benőtt köröm vagy egy tyúkszem megkeserítheti az ember életét).

Aki nem szeretne műkörmöt de ápolt és igényes kezekre vágyik annak ajánlom a manikűrt, a japán manikűrt, a parafinos kézápolást, vagy csak egy szép lakkot körömápolással.

A műköröm készítésénél a technikák és díszek színes tárházának köszönhetően mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Ez nem egy új keletű hóbort, hiszen már az ókori embert is foglalkoztatta, miként lehet sérült körmét pótolni. Például csontból faragott körmöket. De az első feljegyzések (Egyiptom, Kína) időszámításunk előtti harmadik évezredig vezethetőek vissza. Egyiptomban a fáraók úgy tartották, hogy isteneik bőre és körme is arany, ezért úgy akartak hasonlóvá válni hogy körmeikre hosszú aranyozott pótkörmöket helyeztek. Az ókori Rómában és a görögöknél eleinte csak a férfiak manikűrözték körmeiket, lábápolásra külön rabszolgák voltak. A középkor embere nem törődött ennyit magával. A reneszánsz idején került előtérbe ismét a testápolás. Aztán 1917 után felgyorsultak az események, a technikai és tudományos fejlődésnek köszönhetően megjelentek az első csiszolóporos reszelők, lakkok (maga a körömlakk feltalálása Charles Revlon nevéhez fűződik és eredetileg az autófényezés eszköze volt). 1950-ben Hollywoodban valódi körmökből ragasztottak hosszabbítást, ám ez nem bizonyult hosszú életűnek. Magyarországon az 1980-as évektől beszélünk műköröm készítésről, és hát azóta folyamatosan fejlődik ez a szakma, így körmösként nekünk is haladnunk kell vele.

2010 Áprilisában részt vettem Fekete Zsuzsa Diplomás oktatásán mellyel elméleti és gyakorlati tudásom is bővült. Én a műköröm készítése során leginkább zselés technikát használok, de igény szerint porcelánnal is dolgozom.

Szeretettel várok mindenkit (kortól, nemtől függetlenül) aki manikűröztetni, pedikűröztetni szeretne, vagy aki műkörmökre vágyik.

Használt márkák: Chrystal Nails, Perfect Nails, Akzent, P. Shine, Orly, NSI, Tama

Referencia munkák megtekintése: Fotók

Letölthető PDF dokumentumok:

Bejelentkezés: 06 30 9 555 074

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Cím:
Bársonybőr Szépségszalon
DIÓSD ÜZLETHÁZ,
2049 Diósd Kőbányai út 5 / b.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-Péntekig: 7.00-21.00
Szombat: 7.00-14.00
Vasárnap és Ünnepnap: Zárva

E-mail:
info@barsonybor.hu

Bejelentkezés:

Fodrászat
Beke János Norbert: 06 30 737 05 93

Kozmetika
Kárpáti Katalin: 06 20 235 95 81
Juhász Marina: 06 70 676 18 88

Kéz- és lábápolás
Mihalek Ágnes: 06 30 955 50 74
Gál Adrienn: 06 20 314 05 50

Masszázs
Pálfai Magdi masszőr: 06 30 253 6973